Subbe fyr

så här började det

I hela mitt liv har jag tillbringat mycket tid i Varberg där min farmor föddes och där vi fortfarande har kvar det sommarställe som hon och farfar byggde 1953. Fisk och skaldjur har alltid fått ta mycket plats på vårt matbord och när min farmor kom till åren tog min pappa vid intresset att göra sillinläggningar och från att jag själv var i 20 - årsåldern har detta även varit en hobby jag själv har haft. 2017 vågade jag äntligen ta steget att omvandla min hobby till affärsverksamhet och på julmarknaden vid galoppbanan i Täby stod jag och sålde 50 burkar sill och kände att jag äntligen kommit på vad jag ville bli när jag blev stor. När jag letade försäljningskanaler för mina sillinläggningar fick jag tips om att sälja på Rekoringar - dock fanns det inte några i Stockholm då, så parallellt med att jobba med företaget tog jag initiativet till att starta dessa i Stockholm. Rekoringar är Facebookgrupper där konsumenter handlar lokal mat direkt från producenten utan mellanhänder. Allt eftersom intresset för detta växte anslöt sej fler och fler konsumenter och producenter och när jag vid årskiftet 22/23 lämnade över stafettpinnen till nya admins summerade vi ihop 200 lokala producenter som har sålt i dessa grupper och ca 100,000 personer är medlemmar i någon rekoring i Stockholm. Mitt intresse och engagemang för bra råvaror har jag med mej och jag tycker det är viktigt med transparens till dej som handlar eller äter hos oss om vart råvarorna kommer ifrån och hur dom hanteras. Jag hämtar mycket inspiration från Varberg och Halland och du hittar till exempel ett flertal sillsorter som är döpta efter platser därifrån. Du hittar mej med personal på Boulevarden 55 i Täby Mail: info@lonnqvistsdeliochbistro.se
Stranden i Apelviken